Bán-Wand Kft.
Szaktudás
Rugalmasság
Garancia
Kapcsolat
Bán-Wand Kft.
1164 Budapest, Kovács u. 5.
T.: +36 20 934-9582
Referenciáink
PartnereinkCikkek » Változott a Földhivatali nyilvántartási rendszer

Változott a Földhivatali nyilvántartási rendszer

Változott a magyarorszag.hu weboldalon a földhivatali nyilvántartási rendszer használata. A kormányzati portál hírleveléből kiderül, hogy a rendszerből jelenleg milyen díjazásért milyen szolgáltatásokat tudunk igénybe venni.

A számítógépes földhivatali-nyilvántartási rendszerből a hatályos jogszabályokban megállapított díjazás ellenében jelenleg a következő szolgáltatások vehetők igénybe:

1., Tulajdoni lap I.rész ingyenes, havonta 20 letöltési lehetőséggel.

2., Elektronikus dokumentumként szolgáltatott nem hiteles tulajdoni lap 1000Ft/ingatlan. Az elektronikus formában szolgáltatott nem hiteles tulajdonilap- másolat, valamint az erről készített papír alapú másolat bizonyító erővel nem rendelkezik.

3., Elektronikus dokumentumként szolgáltatott e-hiteles tulajdonilap-másolat 3600Ft/ingatlan. Az elektronikus formában szolgáltatott hiteles másolat a hosszú távú érvényesítés feltételeit biztosító minősített elektronikus aláírással van ellátva. Az ilyen módon hitelesített tulajdoni lap kizárólag elektronikus formában rendelkezik bizonyító erővel.

4., Elektronikus dokumentumként szolgáltatott térképmásolat 2400Ft/ingatlan. Az  elektronikus formában szolgáltatott térképmásolat, valamint az erről készítet papír alapú másolat bizonyító erővel nem rendelkezik.

A földhivatali adatszolgáltatásokhoz kapcsolódó lekérdezési adatokat a rendszer naplózza. A naplóban rögzítet adatok a következők: természetes személy azonosító adatai, lekérdezett ingatlanadatok, igénybevett szolgáltatás típusa, dátum.

A díjköteles lekérdezésekről készült „Elektronikus Bizonylat” a szolgáltatást követő naptól megtalálható a Lekérdezett dokumentumok között.

A szolgáltatás weboldala: https://ugyintezes.magyarorszag.hu/szolgaltatasok/foldhiv_nyilvantart.html

 

(Forrás: Építéstechnika 2012/7-8)

Oldaltérkép   2009-2020 © Bán-Wand Kft.; MMC honlapkészítés