Bán-Wand Kft.
Szaktudás
Rugalmasság
Garancia
Kapcsolat
Bán-Wand Kft.
1164 Budapest, Kovács u. 5.
T.: +36 20 934-9582
Referenciáink
PartnereinkCikkek » Embertelen küzdelem és lassú pusztulás

Embertelen küzdelem és lassú pusztulás

/Részlet Bálint Péter  Építéstechnika 2013/1 jegyzetéből/

Arra készültem, hogy a jobbára végrehajtási utasítások nélkül január 1-től nyakunkba zúdított törvény- és rendeletdömpingről írok, hogy mennyire fennakadtak az építési engedélyezési eljárások, hogy megint mennyi munkát kaptak a tanfolyamszervezők, hova lettek a tervellenőrök, és hogy újra kell gondolni mindent, ami eddig volt. Erről talán majd legközelebb, amikor már többet tudunk, és nem döbbenek rá, hogy sokkal fontosabb és szomorúbb dolgok is vannak, mint a további elbürokratizálódó folyamat követése.

Egy sajnálatos haláleset miatt a temetésen összehozott a részvét korábbi munkatársaim nagyobb csoportjával és velük beszélgetve, sorsukról értesülve elgondolkoztam azon, hogy az építőiparnak ez a hosszú, évek óta tartó hanyatlása milyen nehéz helyzetbe hozta azok szereplőit. Azokat is, akik életük java részét már végigküzdötték, átéltek már jobb és rosszabb korszakokat, de ilyen reménytelen helyzetbe sohasem kerültek, vagy azokat, akik most kezdenék a pályájukat,de állások, lehetőségek híján továbbra is szüleik támogatására szorulnak, vagy csak nagyon keserves körülmények között lesznek pályakezdők.

…………………………..          

Szétesett az egész építőipar, sanyarú sorsra jutottak az ott dolgozók és kilátástalan számukra a jövő is. Nem tudom, ha egyszer megint lehet dolgozni, lesz munka, építkezés, honnan jut mindenhova gyakorlott, a szakmáját értő munkaerő, irányító és irányított egyaránt. Amikor elgondolkozom azon, hogy jó lenne-e tíz-tizenöt évvel fiatalabbnak lenni, arra jutok, hogy örülök, hogy már nem vagyok benne ebben az embertelen napi küzdelemben, és csak tehetetlenül követhetem korábbi tevékenységünk nyomán igen fejletté vált, minden feladatot megoldani képes szakmánk lassú pusztulását.

Oldaltérkép   2009-2020 © Bán-Wand Kft.; MMC honlapkészítés