Bán-Wand Kft.
Szaktudás
Rugalmasság
Garancia
Kapcsolat
Bán-Wand Kft.
1164 Budapest, Kovács u. 5.
T.: +36 20 934-9582
Referenciáink
PartnereinkSzolgáltatások » Gipszkarton » Falak

Falak

Ha lakását, irodáját, üzletét kívánja átalakítani, felújítani, korszerűsíteni, a gipszkarton válaszfalak alkalmazása a legjobb választás, hiszen számtalan előnnyel jár Önnek.

Ezek közül néhányra szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy segítsük döntését.

 

Szárazépítési technológia, nem visz plusz vizet a helyiségbe. A hagyományos falaknál költséghatékonyabb, mert gyorsabban elkészül, a gépészet rugalmasan tervezhető, nincs vakolás, vésés, helyreállítás.

 

Tökéletes függőleges és sima felületet ad. Bármilyen hagyományos technológiával készített felülethez tud kapcsolódni, ezért pótlásra, be és elfalazásra is alkalmas. Az élek derékszögek, ezzel biztosít alapot a szép és pontos burkoláshoz is.

 

Kiválóan alkalmas az olyan átalakításokhoz, ahol a tereket, helyiségeket várhatóan csak időlegesen kívánják leválasztani. (Pld. egy nagyobb helyiségből két gyerekszoba, ami később újra egy helyiség lesz, vagy egy nagyobb irodahelyiség megosztása időlegesen) Később viszonylag kis ráfordítással, napok alatt le lehet bontani, áthelyezni, vagy az eredeti állapotot helyreállítani.

A terek részleges elhatárolására készülhet parapetfal is.

 

Vakolat helyett is alkalmazható, beton vagy tégla felületre szárazvakolatként. Ez a felület azonnal festhető, tapétázható. Eltakarható vele a rossz minőségű, egyenetlen, ferde vakolat, a gépészeti vésések, csövek, áthelyezések nyomai.

 

Ha belső oldali hőszigetelésre van szükség, akkor előtétfalat készítünk. Bár az utólagos belső oldali hőszigetelésnek vannak veszélyei bizonyos esetekben a páralecsapódás szempontjából, ez különféle technológiai megoldásokkal orvosolható.

A falszerkezetben lévő szigetelés hang, hő és tűzgátlást biztosít.

 

Energiatakarékossági szempontból jó döntés lehet a falfűtés, amelyhez a gépészeti munkákkal összhangban kell készítenünk a gipszkarton falat.

 

Különleges akusztikai igények kielégítésére is alkalmas, így stúdiók, süketszobák vagy egy üzleti tárgyaló létrehozásához. Ilyenkor a falba, az előtétfal mögé, vagy a belső felületre speciális szigetelő és burkoló réteget teszünk.

 

Sokan félnek a fal terhelhetőségétől. Ön ne tegye!  Egy tipli 20-40kg terhelést elbír. Vagyis a szokványos használatra – egy tükör, polc, csillár, kép felfüggesztésére bőven elég. Megfelelő betétek elhelyezésével bármilyen komoly terhet rá lehet akasztani – pld teli konyhaszekrényt, könyvespolcot, projektort.

Oldaltérkép   2009-2020 © Bán-Wand Kft.; MMC honlapkészítés