Bán-Wand Kft.
Szaktudás
Rugalmasság
Garancia
Kapcsolat
Bán-Wand Kft.
1164 Budapest, Kovács u. 5.
T.: +36 20 934-9582
Referenciáink
PartnereinkSzolgáltatások » Gipszkarton » Mennyezetek

Mennyezetek

Irodákban, üzletekben, közösségi terekben szinte mindenütt használnak álmennyezetet, a gépészet csöveinek, az elektromos hálózat vezetékeinek elrejtésére, a tűzoltórendszer, a világítás elhelyezésére, különböző dekorációs elemek beépítésére. Ezekben az épületekben rendszerint kazettás álmennyezet készül, esetleg gipszkarton álmennyezettel kombinálva.

 

Míg a kazettás álmennyezet kihangsúlyozza funkcionalitását, a gipszkarton láthatatlan, a dekorációs elemeket hagyja érvényesülni. Ezért lakásokba, házakba a gipszkarton álmennyezetet ajánljuk. Itt is szempont lehet a gépészet elrejtése, beépítése, de legtöbbször az energiatakarékosság előtérbe kerülésével, régi magas lakásokban a belmagasság csökkentése a cél. Ma már elfogadott megoldás a mennyezetfűtés, ehhez is gipszkarton álmennyezetre van szükség.

 

A világítástervezésben szinte mindenre lehetőséget ad a gipszkarton álmennyezet, a szórt, rejtett, indirekt, lokális fényforrásokra,  „csillagos égboltra”,  színváltoztató futófényekre. A mennyezetbe különféle léptetések tehetők, ezzel is kiemelve az egyedi jelleget. A dekorációs lehetőségek száma szinte kimeríthetetlen. Különböző színű, textúrájú festéssel tehető még látványosabbá.

 

Sokan félnek a gipszkarton terhelhetőségétől. Ön ne tegye!  Egy tipli 20-40kg terhelést elbír. Vagyis a szokványos használatra, egy csillár, egyéb lámpatest, tükör, dekoráció felfüggesztésére bőven elég. Megfelelő betétek elhelyezésével bármilyen komoly terhet rá lehet akasztani –pld egy függőszéket.

Oldaltérkép   2009-2020 © Bán-Wand Kft.; MMC honlapkészítés