Bán-Wand Kft.
Szaktudás
Rugalmasság
Garancia
Kapcsolat
Bán-Wand Kft.
1164 Budapest, Kovács u. 5.
T.: +36 20 934-9582
Referenciáink
PartnereinkSzolgáltatások » Gipszkarton » Tetőtér beépítés

Tetőtér beépítés

Amennyiben az eddig nem használatos padlást lakótérré szeretné alakítani, vagy igény van az új, vagy régi ferde tető hőszigetelésére, a szarufák eltakarására, a gipszkarton ideális választás.

 

A tetőtéri helyiségek sajátos hangulattal rendelkeznek a ferde síkoknak köszönhetően. Beépítésük izgalmas egyedi belsőépítészeti megoldásokhoz vezethetnek. Tetőtér beépítésnél a gipszkarton sokoldalúan használható. Esztétikai szempontból sima, festhető felületet ad a lakótérben, amibe a tetőtéri ablakok, kiugrók elegánsan illeszthetők. Hangulatos és praktikus belső terek alakíthatók ki.

 

A gipszkartonnal tökéletes derékszögek jönnek létre, ami a tetőtéri lakások vizes helyiségeinek hidegburkolásánál igen fontos esztétikai szempont. Az ilyen helyiségek burkolása eleve több odafigyelést és precizitást követel.

A világítástervezésben szinte mindenre lehetőséget ad a gipszkarton burkolat, a szórt, rejtett, indirekt, lokális fényforrásokra, a „csillagos égboltra”, színváltó futófényekre. A dekorációs lehetőségek száma szinte kimeríthetetlen. Különböző színű, textúrájú festéssel tehetjük még látványosabbá, egyedibbé a helyiséget.

 

A parapetfalak mögött, jól elhelyezhetők és elrejthetők a különböző gépészeti csövek, elektromos hálózat vezetékei.

 

A tetőtér beépítésnél különösen fontos a megfelelő vastagságú és minőségű hőszigetelés.

A tetőtéri lakások kialakításánál fokozott szerepe és jelentősége van a gipszkarton tűzgátló tulajdonságának.

 

Jó megoldás:  A tetőtér beépítéseknél mindég kihangsúlyozottan fém tartószerkezetre dolgozunk, ez függetleníti a belső burkolatot a tetőszerkezettől, és megengedi annak önálló mozgását.

 

Rossz megoldás:  Sokan csavarozzák, szögelik a szarufákra a gipszkarton lapokat, mert ez olcsóbb megoldás. A szarufák nem adnak ki egy egységes síkot, az erre szerelt lapok se fognak. A fa élő anyag, folyamatosan mozog a hőmérséklet és a páratartalom változása következtében. A rá csavarozott rugalmatlan, rideg gipszkarton lapok emiatt megrepednek, ami nem csak esztétikai hiba.

Oldaltérkép   2009-2020 © Bán-Wand Kft.; MMC honlapkészítés